Fietsmaatjes promotie - foto door Ruud van der Loos

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit zelfstandig niet (meer) kan? Fietsmaatjes Katwijk is altijd op zoek naar vrijwilligers!

Ook voor u, als potentiële vrijwilliger, staat de duofiets klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring van Fietsmaatjes.NL blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.

Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor bv. een ochtend per week of per maand. Ook kan er een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste gast, iemand die u kent of voor verschillende gasten. Met ons flexibele planningsrooster kunt u ook zelf altijd zien of er een duofiets beschikbaar is.

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen, de gast fietst mee naar vermogen. Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, kunnen één of meer proefritten gemaakt worden met de duofiets, onder leiding van één van de coördinatoren. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de duofiets als bestuurder, maar ook als gast.

U kunt u ook op een andere manier inzetten voor Fietsmaatjes. Bent u technisch of goed in het schrijven van stukjes of in het organiseren van activiteiten? Ook dan horen wij graag van u.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of vul gelijk het aanmeldformulier voor vrijwilligers in.